Η παχυσαρκία, είναι μία από τις μάστιγες της νέας εποχής. Η καθιστική ζωή, τα καθιστικά επαγγέλματα, η έλλειψη ελεύθερου χρόνου, τα «πρόχειρα» φαγητά είναι κάποιοι από τους παράγοντες που προάγουν την παχυσαρκία.

Από το 1998, η Αμερικάνικη Καρδιολογική Εταιρεία έχει κατατάξει την παχυσαρκία σε έναν από τους πρωτεύοντες παράγοντες κινδύνου για τις καρδιολογικές παθήσεις. Μαζί με την καθιστική ζωή, τη χοληστερίνη, την υπέρταση και το κάπνισμα αποτελούν τις βασικές αιτίες σοβαρών εκφυλιστικών παθήσεων, καρδιολογικών προβλημάτων και μείωσης του χρόνου ζωής. Ο κίνδυνος μείωσης του χρόνου ζωής μπορεί να αυξηθεί ακόμα και 70% λόγω της παχυσαρκίας.

Ο διαβήτης, είναι μια ακόμα σοβαρή πάθηση που συνδέεται η παχυσαρκία. Η συχνότητα διάγνωσης αυτής της πάθησης έχει αυξηθεί 6 φορές τα τελευταία 40 χρόνια. Επίσης, πρόσφατες έρευνες, συνδέουν την παχυσαρκία με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του μαστού, με άσθμα καθώς και με την υπέρταση.

Επιπλέον, οι έρευνες δείχνουν ότι τα άτομα που συσσωρεύνουν το λίπος γύρω από την κοιλιά, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με εκείνους που το συσσωρεύουν στα πόδια και γύρω από τη λεκάνη

Share