Έφτασε η μεγάλη στιγμή των διακοπών!! Για πολλούς από εσάς όμως σίγουρα έφτασε και ο μεγάλος φόβος για το πώς θα μεταβληθεί το νούμερο της ζυγαριάς στη διάρκεια των διακοπών σας.. Προσοχή λοιπόν στα τρία παρακάτω σημεία!

Read more

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και συχνότερα η φράση “χωρίς γλουτένη” ως συνώνυμο μιας υγιούς και φυσικής διατροφής. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτή τη φράση, η λανθασμένη ερμηνεία και εφαρμογή της οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας μας.

Read more

Ενέργεια: Οι αθλητές πρέπει να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα ενέργειας κατά τη διάρκεια των προπονητικών περιόδων για τη διατήρηση του σωματικού τους βάρους, της υγείας και για μεγιστοποίηση των αποτελέσματα της προπόνησης. Χαμηλή πρόσληψη ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της μυϊκής μάζας, δυσλειτουργία στην έμμηνο ρύση, απώλειας στην πυκνότητα των οστών, αυξημένο κίνδυνο κόπωσης, τραυματισμό, ασθένειες και μια πιο παρατεταμένη διαδικασία ανάκαμψης.

Read more

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα βρεθούμε μπροστά σε πολλούς διατροφικούς πειρασμούς.. μέσα στους οποίους ανήκουν φυσικά και τα γλυκά! Πως θα καταφέρουμε λοιπόν να μην ξεφύγουμε αλλά να τα καταναλώσουμε με μέτρο;

Read more

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια- τα οποία απαντώνται φυσιολογικά στον άνθρωπο- στην εντερική χλωρίδα, (κυρίως από τα γένη Bifidobacterium και Lactobacillus) και όταν χορηγούνται σε ικανές ποσότητες, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο.

Read more