Σε παλαιότερα άρθρα είχα αναφερθεί στην λειτουργική ανατομία του μέγα γλουτιαίου. Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ σε ορισμένα στοιχεία σχετικά με την συμβολή του μυός αυτού στην αθλητική απόδοση όπως και την προπόνηση του μυός για λόγους αισθητικής .

Read more

Οι 5 από τις 10 συζητήσεις που πραγματοποιούνται μέσα σε ένα γυμναστήριο έχουν ως αντικείμενο συζήτησης τις πρωτεΐνες . Δεν θα μπω στην διαδικασία να γράψω πληροφορίες για το τι είναι οι πρωτεΐνες , που βοηθούν , πόση ποσότητα χρειαζόμαστε καθημερινά … και τα σχετικά . Δεν μου αρέσει να γράφω πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε, άκοπα. Δεν υπάρχει λόγος .

Read more

Υπερτροφία : Έχουμε αυξημένη Πρωτεϊνοσύνθεση = μπορούμε να πετύχουμε υπερτροφία .

Παίζει ρόλο η διατροφή και η προπόνηση ? Absolutely !

Read more

Έχω αφιερώσει αρκετά άρθρα στον τετρακέφαλο, καιρός να αφιερώσουμε ένα και στον μέγα γλουτιαίο . θα μπορούσα να πω πως ένας ισχυρός τετρακέφαλος από μόνος του δεν είναι κάτι το τρομερό, ούτε εξασφαλίζει υψηλή αθλητική απόδοση . Ρίξτε μια ματιά στην ανατομία ενός αλόγου και θα καταλάβετε πως η ταχύτητα και δύναμη που παράγει, δεν οφείλονται σε κανέναν ισχυρό τετρακέφαλο . Από την άλλη , γνωρίζουμε εδώ και χρόνια τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο μέγας γλουτιαίος σε δοκιμασίες ταχύτητας ,μέγιστης δύναμης και αλτικότητας . To 40% της επίδοσης μας στο κάθετο άλμα εξαρτάται από τον μέγα γλουτιαίο .

Read more

΄΄ Ο εννιάχρονος Jeremy Schill ζύγιζε μόνο 29,5 κιλά, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να σηκώσει το πίσω μέρος του οικογενειακού τους αυτοκινήτου 1.860 kg από το στήθος του πατέρα του! Το αυτοκίνητο είχε γλιστρήσει από το γρύλλο ενώ ο Rique Schill δούλευε κάτω από αυτό, καταπλακώνοντάς τον κάτω από τον οπίσθιο άξονα. Όταν ο Jeremy συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας του ασφυκτιούσε, το παιδί της τρίτης δημοτικού ανύψωσε το αυτοκίνητο αρκετά ώστε να επιτρέψει στον πατέρα του να αναπνεύσει και να επιτρέψει στη μητέρα του να τοποθετήσει έναν άλλον γρύλλο κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα ΄΄ (πηγή: Φυσιολογία της Άσκησης και του Αθλητισμού, Jack H. Wilmore, David L. Costill)

Read more