Στις μέρες μας η αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου -κυρίως για οικονομικούς λόγους-, πέραν της διευκόλυνσης που παρέχει, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Η αιτία είναι κυρίως η έλλειψη υποδομών αλλά και παιδείας -κατά τη γνώμη μου- τόσο σε ποδηλάτες όσο και στους υπόλοιπους (οδηγούς, πεζούς κλπ.) που θα ανταμώσουν σε μια διαδρομή. Αφού λοιπόν οι υποδομές δεν είναι στο χέρι μας, τουλάχιστον πρέπει να φροντίσουμε να είμαστε εμείς σωστοί στη διαδρομή μας.

Read more

Η βροχή καθαρίζει τον ουρανό μας …..όμως εδώ κάτω για εμάς τους ποδηλάτες είναι 50%-50% τα πράγματα.. Ορισμένοι δεν θέλουν ούτε να την δουν… (ποδηλάτες δρόμου), άλλοι πάλι μας αρέσει αρκετά …(ποδηλάτες ορεινής ποδηλασίας ). ‘Oπως λεμέ αν το mtb δεν είναι βρώμικο δεν είναι ποδήλατο βουνού…..

Read more

Είναι ένα δύσκολο ξεκίνημα όσον αφορά την αυτογνωσία του σώματός μας και την κατανόηση της τεχνικής λειτουργίας του ποδήλατου μας . Πρέπει να μάθουμε το σώμα μας και τις αντοχές του, να τις σεβόμαστε και ιεραρχικά να τις αναπτύσσουμε.

Read more

Οταν κάποιος κάνει άσκηση με το ποδήλατο περιοδικά, σε σωστή διάρκεια , ένταση και σε σωστή θέση σώματος, τότε χωρίς καμιά αμφιβολία μονό καλό μπορεί να του προσφέρει. Τα οφέλη της άσκησης με ποδήλατο είναι:

Read more

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, έτσι η σωστή επιλογή ποδηλάτου είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Πρέπει να αναρωτηθούμε που μας αρέσει να ποδηλατούμε (π.χ. πόλη, βουνό η και τα δυο), τι ταχύτητες θέλουμε να αναπτύξουμε, (π.χ. μεγάλες , συντηρητικές) όπως και η χρήση που θέλουμε να του κάνουμε.

Read more