Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε τα αποτελέσματα από μία πρόσφατη μετα- ανάλυση [1] του 2015. Η μετα- ανάλυση είναι η μελέτη και η αξιολόγηση ερευνητικών μελετών που έχουν γίνει στο παρελθόν για κάποιο συγκεκριμένο θέμα, ώστε να οδηγήσουν σε ένα συνολικό συμπέρασμα.

Read more

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Οι αθλητές πρέπει να καταναλώνουν επαρκή ποσότητα ενέργειας κατά τη διάρκεια των προπονητικών περιόδων για τη διατήρηση του σωματικού τους βάρους, της υγείας και για μεγιστοποίηση των αποτελέσματα της προπόνησης. Χαμηλή πρόσληψη ενέργειας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της μυϊκής μάζας, δυσλειτουργία στην έμμηνο ρύση, απώλειας στην πυκνότητα των οστών, αυξημένο κίνδυνο κόπωσης, τραυματισμό, ασθένειες και μια πιο παρατεταμένη διαδικασία ανάκαμψης.

Read more

Πολλοί από εσάς κατά καιρούς επιθυμείτε να χάσετε βάρος και ξεκινάτε δίαιτα..

Read more

“Δε μου αρέσει το σώμα μου”.. “Νιώθω «χοντρή/χοντρός»”.. “Εγώ αποκλείεται να βγω έτσι όπως είμαι στην παραλία”, “Δεν υπάρχει περίπτωση να πάω γυμναστήριο.. ντρέπομαι”, “Πρέπει να χάσω τουλάχιστον 30 κιλά για να είμαι όπως πρέπει”, “Έχω τεράστια κοιλιά” κτλ… κτλ… κτλ…

Read more

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια- τα οποία απαντώνται φυσιολογικά στον άνθρωπο- στην εντερική χλωρίδα, (κυρίως από τα γένη Bifidobacterium και Lactobacillus) και όταν χορηγούνται σε ικανές ποσότητες, έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τον άνθρωπο.

Read more