Έφτασε η μεγάλη στιγμή των διακοπών!! Για πολλούς από εσάς όμως σίγουρα έφτασε και ο μεγάλος φόβος για το πώς θα μεταβληθεί το νούμερο της ζυγαριάς στη διάρκεια των διακοπών σας.. Προσοχή λοιπόν στα τρία παρακάτω σημεία!

 

Στόχος 1ος: Διατήρηση βάρους!

 Στις φετινές σας διακοπές βασικός στόχος πρέπει να είναι τουλάχιστον η διατήρηση του βάρους σας. Μην αγχωθείτε με δίαιτες και μην ακολουθείτε στερητικά προγράμματα διατροφής. Είναι οι διακοπές σας και πρέπει να είστε ήρεμοι και χαλαροί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ξεκινάμε να τρώμε ανεξέλεγκτα. Μέτρον άριστον!

 

Στόχος 2ος: Οργανωθείτε!

 Για να κυλούν ισορροπημένα οι μέρες των διακοπών σας θα πρέπει να οργανωθείτε.

Κίνηση α: Προγραμματίστε τι θα περιλαμβάνει το πρωινό σας. Κάντε ένα γενικό πλάνο είτε πρόκειται να τρώτε πρωινό σε κάποιο ξενοδοχείο είτε όχι.

 Κίνηση β: Προγραμματίστε ενδιάμεσα σνακ. Προμηθευτείτε άφθονα φρούτα κ ελαφριά σνακ για το ενδιάμεσο όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα και μπάρες δημητριακών, ώστε να σας δίνουν ενέργεια, να περιορίζουν την πείνα σας και να μην καταλήγετε να υπερκαταναλώνετε φαγητό στο κυρίως γεύμα σας.

 Κίνηση γ: Στο κυρίως γεύμα σας τηρήστε το μέτρο στις ποσότητες και φυσικά μην ξεχάσετε ποτέ τη σαλάτα!!!

 

Στόχος 3ος : Δραστηριότητα!

 Τι πιο εύκολο και πιο ευχάριστο από το να κολυμπήσετε αρκετά, να κάνετε μεγάλους περιπάτους, να εξερευνήσετε καινούρια μέρη στις διακοπές σας! Σίγουρα με αυτό τον τρόπο θα αναζωογονηθείτε..!

 

Ευανθία Παγουρτζή

Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, MSc

Μεταπτυχιακό στη Διατροφή Αθλητών και Αθλουμένων

Πτυχιούχος Χαροκοπείου Παν/μίου Αθηνών

Μέλος Ομάδας Ειδικών Αθλητικής Διατροφής ΠΣΔΔ

Εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία

Διατροφική Ευφυΐα, Κωνσταντινουπόλεως 31, Αιγάλεω

τηλ. 210- 59 85 990,

κιν: 698 84 43 528

 

Share