# Ας μιλήσουμε για αποτελέσματα… 2

Αντίθετα με την πλειοψηφία, υπάρχουν κάποιες γυναίκες που ξεκινούν τη γυμναστική για να ΠΑΡΟΥΝ βάρος.

 

Υπάρχει μια κατηγορία “ευνοημένων” ανθρώπων που όσο και να φάνε το βάρος τους δεν αυξάνεται εύκολα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο οργανισμός τους μεταβολίζει την ενέργεια (φαγητό) χωρίς να μπορεί εύκολα να την αποθηκεύσει πάνω στο σώμα.

 

Σε αυτή την περίπτωση η μία όψη του νομίσματος είναι ότι τρώνε όσο θέλουν και δεν παχαίνουν.

Η άλλη όψη όμως είναι ότι αν θελήσουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερους μύες, είναι το ίδιο δύσκολο με το να παχυνουν. Το χτίσιμο των μυών είναι και αυτό αποθήκευση φαγητού πάνω στο σώμα.

 

Η Κική, η κοπέλα στη φωτογραφία, είναι μια τέτοια περίπτωση. Για να μπορέσει να αυξήσει τη μυϊκή της μάζα έπρεπε να δουλέψει σοβαρά και στοχευμένα.

 

Τις τελευταίες 12 εβδομάδες η προσπάθεια έγινε συστηματική και με πρόγραμμα, πράγμα που απέδωσε 3 κιλά μυϊκό βάρος, βελτιώνοντας αισθητά το μυϊκό της σύστημα.

 

Για να επιτευχθεί το +3 χρειάστηκε να δημιουργήσουμε αυξημένη πρωτεινοσύνθεση (διαδικασία αναβολισμού των μυών) με Strength training και πρόσληψη συγκεκριμένης ποσότητας πρωτεΐνης απ το φαγητό.

 

Τις πρώτες 9 εβδομάδες η προπόνηση βασίστηκε σε βασικά μοντέλα υπερτροφιας με διαρκή εναλλαγή τις Ποσότητας και της Έντασης της προπόνησης.

 

Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η προσέγγιση της προπόνησης διαφοροποιηθηκε ακολουθώντας προγράμματα Cross Training υψηλής έντασης. Στοχος: Η μεγαλύτερη δυνατή έκκριση αναβολικων ορμονών του οργανισμού, σε συνδυασμό με υψηλή ποσότητα προπόνησης που “φορτώνεται” ο κάθε μυς.

 

Και συνεχίζουμε..

Add Your Comment