Το skinnyfat στο απόσπασμα

Υπάρχει ένα ποσοστό γυναικών που όσο φαγητό και να φάει δύσκολα παχαίνει. Ο μεταβολισμός τους είναι τόσο καλός που μεταβολίζει τις περισσότερες θερμίδες χωρίς να τις αποθηκεύει.

 

Όταν ένα τέτοιο άτομο εφησυχαστεί στο ευνοϊκό DNA του και τρώει όσο φαγητό θέλει, οποιασδήποτε ποιότητας, και δεν προπονείται, τότε συνήθως έρχεται σε μια κατάσταση που λέγεται skinnyfat.

 

Τα χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης είναι σχετικά αδύνατο σώμα, μικρό ή ανύπαρκτο μυϊκό σύστημα, χαλάρωση, κυτταρίτιδα, μηδενική γράμμωση και περισσευόμενο λίπος αναλογικά με τα κιλά της.

 

Η κοπέλα στη φωτογραφία, η Διονυσία, είναι ένα άτομο με καλό μεταβολισμό που έχει τη δυνατότητα να φάει παραπάνω χωρίς να παχύνει. Θα μπορούσε εύκολα να είναι μια από τις πολλές περιπτώσεις skinnyfat.

 

Αντ αυτού επέλεξε τον δύσκολο δρόμο. Ποιοτικό φαγητό, λογικές ποσότητες και τα τελευταία 4+ χρόνια, βρέξει – χιονίσει, 3 φορές την εβδομάδα προπόνηση με βάρη.

 

Αποτέλεσμα : 44 κιλά, υγιές ποσοστό λίπους (18%), και ένα αθλητικό – θηλυκό μυϊκό σύστημα που εκτοξεύει την εικόνα της.

 

Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια οι γυναίκες φαίνεται να αντιλαμβανονται την αξία του ανεπτυγμένου μυϊκου συστήματος και της προπόνησης. Έτσι σιγά σιγά το skinnyfat “γιατρεύεται”.

 

Όσες ακόμα παραμένουν στην κατάσταση skinnyfat δεν έχουν πάρα να κρεμάσουν στο ψυγείο τους τη φωτογραφία της Διονυσίας.

Add Your Comment