Ενδυνάμωση γυναικείου στήθους

Η ενδυνάμωση του στήθους, είναι ένα θέμα που απασχολεί όλες τις γυναίκες που ασχολούνται με την άσκηση. Αν και υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά με την εκγύμναση του, οι επιστημονικές έρευνες έχουν τεκμηριώσει επαρκώς τα αποτελέσματα της άσκησης.

Το γυναικείο στήθος αποτελείται από τους θωρακικούς μύες, τον μαστό και τον λιπώδη ιστό. Κάνοντας ασκήσεις ενδυνάμωσης για το στήθος, αναπτύσσονται οι θωρακικοί μύες και αυξάνεται η συνολική περιφέρεια του θώρακα. Οι ασκήσεις αυτές δεν επηρεάζουν (ούτε «σφίγγουν») τον λιπώδη ιστό, ενώ παράλληλα δεν μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος των μαστών. Ωστόσο, η συνολική αύξηση της περιφέρειας του θώρακα και οι πιο γυμνασμένοι θωρακικοί μύες, βελτιώνουν την αισθητική του γυναικείου στήθους.

 

Η μείωση του συνολικού σωματικού λίπους, που επέρχεται με το αδυνάτισμα, πιθανόν να μειώσει το λιπώδη ιστό του στήθους. Το πόσο θα μειωθεί καθορίζεται από σωματικούς και γονιδιακούς παράγοντες, όπως γίνεται εξάλλου και σε οποιαδήποτε άλλη «λιπαποθήκη» του σώματος.

Add Your Comment