Το φαινόμενο skinny fat

Αν κάποιος βρίσκεται στην παραλία και δει ένα άτομο υπέρβαρο, με παραπάνω λίπος, δεν θα του κάνει καμία εντύπωση.

Αν περάσει από μπροστά του ένα άλλο άτομο, αδύνατο χωρίς ανεπτυγμένο μυϊκό σύστημα, και πάλι δε θα του κάνει καμία εντύπωση. Συνηθισμένη εικόνα.

 

Αν όμως δει ένα άτομο αδύνατο, με μικρούς – αδύναμους μυς, και εμφανές παραπάνω λίπος, τότε σίγουρα η εικόνα θα τον παραξενέψει. Μιλάμε για τις περιπτώσεις skinny fat.

 

Η συνταγή για να καταφέρει ένα άτομο να ανήκει σε αυτήν την κατηγορία είναι:

@ Να μην κάνει προπόνηση με βάρη, και γενικώς να μην του αρέσει η γυμναστική.

@ Να προσλαμβάνει χαμηλής ποιότητας τροφή και να έχει κακές διατροφικές συνήθειες.

@ Να είναι ευνοημένο με έναν καλό μεταβολισμό. Άλλος στη θέση του θα ήταν υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

 

Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής ευνοεί το skinny fat σε άτομα με καλό μεταβολισμό. Καθιστική ζωή, δουλειές γραφείου, χαμηλής ποιότητας φαγητό. Αν αυτά συνδυαστούν με έλλειψη άσκησης, όλα οδηγούν σε μια κακή εικόνα σωματικής σύστασης. Δηλαδή υψηλό ποσοστό λίπους – χαμηλό μυϊκό βάρος.

 

Οι επιπτώσεις στην υγεία δε διαφέρουν και πολύ από τα υπέρβαρα άτομα. Οι γυναίκες δε, υποψιάζομαι ότι μετα την εμμηνόπαυση είναι και οι πρώτες υποψήφιες για οστεοπόρωση (η μάστιγα του μέλλοντος).

 

Σαν άνθρωπος δεν είμαι σε τίποτα ρατσιστής. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι ένας συνδυασμός τεμπελιάς – απειθαρχίας – καλού DNA. Ο συνδυασμός αυτός, για επαγγελματικούς λόγους, με κάνει ρατσιστή με το skinny fat.

Add Your Comment