# Κακή στάση του σώματος

Αν έπρεπε να ιεραρχήσουμε τη σημαντικότητα των σωματικών χαρακτηριστικών, τότε σίγουρα ο βασιλιάς θα ήταν η στάση του σώματος.

Ένα αδύνατο σώμα, σχηματισμένοι μύες ή ένα ικανοποιητικό ύψος δεν αξίζουν τίποτα αν η στάση δεν είναι “προσεγμένη”.

 

Είναι σίγουρο ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν έχει ακούσει και δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το ζήτημα. Υποσυνείδητα όμως λαμβάνει μηνύματα από τη στάση σώματος των ανθρώπων γύρω του.

 

Ο τρόπος που στεκόμαστε και περπατάμε είναι “ζωτικής” σημασίας. Σε προσωπικό, επαγγελματικό και αισθητικό επίπεδο δίνει ή κόβει πόντους. Σε κάποιες περιπτώσεις συνδέεται με το ψυχολογικό υπόβαθρο και με την προσωπικότητα.

 

Σαν γυμναστής με ειδικότητα στο κομμάτι αυτό θα μπορούσα να μιλάω ώρες για τις αιτίες και τα αποτελέσματα όσον αφορά στο μυοσκελετικό σύστημα. Σαν άντρας θα μπορούσα να μιλάω ώρες για την κακή εντύπωση (ως εικόνα) που δημιουργεί.

 

Προηγουμένως χρησιμοποίησα τη λέξη “προσεγμένη” στάση. Τον τρόπο που στεκόμαστε και περπατάμε μπορούμε σε μεγάλο βαθμό να τον ελέγξουμε και να τον επιλέξουμε.

 

Το πρώτο βήμα για να βελτιώσει κάποιος τη στάση του είναι να αντιληφθεί τη σημασία της, και να το έχει στο μυαλό του 24 ώρες. Μέρα με τη μέρα το κινητικό πρότυπο θα βελτιώνεται.

Το δεύτερο βήμα είναι δουλειά των γυμναστών.

Add Your Comment