Το αδυνάτισμα με απλά μαθηματικά

Ο μηχανισμός μείωσης του βάρους (σε φυσιολογικές περιπτώσεις) βασίζεται σε έναν απλό αριθμητικό συλλογισμό :

# Το σώμα έχει έναν βασικό μεταβολισμό (π.χ. γυναίκα – 1400 kcal ) . Αυτές οι θερμίδες καίγονται βρέξει-χιονίσει καθημερινά για να λειτουργήσει ο οργανισμός.

# Όλες θερμίδες που καίγονται μέσα στην ημέρα (δουλειά, γυμναστική, μετακινήσεις κτλ. π.χ. 1000 kcal), προστίθενται πάνω στον βασικό μεταβολισμό. 1400 + 1000 = 2400 kcal συνολικές ημερήσιες καύσεις.

# Κάθε τροφή που τρώμε περιέχει έναν αριθμό θερμίδων.

# Αν η γυναίκα αυτή τρώει 2400 kcal θα αποθηκεύει το περίσσευμα ως λίπος.

#1 κιλό λίπους αποτελείται από 7740 θερμίδες.

# Ο αποδοτικότερος τρόπος να αδυνατίσει κάνεις είναι να αυξάνει συνεχώς τις καύσεις του, και να μειώνει ελεγχόμενα τις θερμίδες που τρώει. Έτσι το θερμιδικο έλλειμμα μεγιστοποιείται.

# Η γυμναστική, πέρα από τις θερμίδες που καίει άμεσα, δίνει και ένα μπόνους αύξησης του βασικού μεταβολισμού έως και 15% το επόμενο 48ωρο. 1400 + 15 % = 1600 kcal

Ο παραπάνω υπεραπλουστευμένος συλλογισμός είναι η βάση της διαχείρισης του βάρους. Ολα όσα χρειάζεται να ξέρει ο μέσος άνθρωπος που θέλει να έχει τον έλεγχο.

Αυτό είναι το απλό – μετρήσιμο κομμάτι της διαδικασίας. Το υπόλοιπο κομμάτι είναι πιο σύνθετο . Τόσο σύνθετο , που οι ειδικοί χρειάζεται να το σπουδάσουν 4+ χρόνια.

Add Your Comment