Διαλειμματική δίαιτα: Το μέλλον στο αδυνάτισμα;

Ως τώρα γνωρίζαμε τα οφέλη της διαλειμματικής προπόνησης. Ίσως από δω και πέρα ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε και με τη διαλειμματική …δίαιτα.

Στις 18/9/2017 δημοσιεύτηκε, σε διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας, έρευνα που εξέτασε τη διαλειμματική δίαιτα συγκριτικά με τη συνεχόμενη.

 

Η πρώτη ομάδα της έρευνας έκανε δίαιτα για 16 συνεχόμενες εβδομάδες, ενώ η δεύτερη ομάδα έκανε 2 weeks δίαιτα – 2 weeks συντήρηση για 30 εβδομάδες. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η δεύτερη ομάδα όχι μόνο έχασε περισσότερα κιλα, αλλά τα διατήρεισε και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά το τέλος της έρευνας.

 

Στο DNA του ανθρώπου υπάρχει ακόμα η “αντίδραση στο λιμό”, ένας μηχανισμός επιβίωσης που βοήθησε τον άνθρωπο να επιβιώσει πριν χιλιάδες χρόνια, όταν το φαγητό ήταν λιγότερο από το απαιτούμενο.

 

Σε αυτές τις περιπτώσεις συνεχούς στέρησης τροφής, ο οργανισμός μειώνει τον μεταβολισμό και αποθηκεύει λίπος. Για λόγους επιβίωσης.

 

Συμπέρασμα 1: Η διαλειμματική δίαιτα πιθανόν να είναι το μέλλον στη μείωση του βάρους

 

Συμπέρασμα 2: Το να τρώει ένα άτομο υπερβολικά λίγο για να αδυνατίσει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να σοκάρει τον μεταβολισμό και να μη χάσει γραμμάριο.

 

http://www.nature.com/…/vaop/ncurrent/full/ijo2017206a.html…

Add Your Comment