Πως διορθώνεται η κακή στάση του σώματος;

Διορθώνεται η κακή στάση σώματος; Η απάντηση είναι ότι διορθώνεται σε μικρότερες ηλικίες, και βελτιώνεται σε μεγάλο βαθμό σε μεγαλύτερες.

Η κακή στάση οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανελαστικότητα συγκεκριμένων μυών, και σε μικρότερο ποσοστό σε κάποια γενετικά χαρακτηριστικά. Το πρώτο στάδιο της διόρθωσης, είναι η εξέταση της στάσης του σώματος από έναν εξειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής. Η εξέταση αυτή θα δείξει από ποιους μύες ξεκινάει το πρόβλημα, ποια είναι τα γενετικά χαρακτηριστικά της κακής στάσης, ποιοι είναι οι μύες που πρέπει να δυναμώσουν, ποιοι είναι αυτοί που πρέπει να αποκτήσουν ελαστικότητα, καθώς και διάφορες άλλες σημαντικές πληροφορίες.

Στη συνέχεια, σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα άσκησης που βασίζεται σε ασκήσεις ευλυγισίας, δηλαδή διατάσεις. Οι διατάσεις είναι αυτές που θα δώσουν ελαστικότητα στους μύες που δημιουργούν το πρόβλημα, και θα διορθώσουν τη στάση. Παράλληλα, ακολουθείται ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, βασισμένο απόλυτα στις ανάγκες του ατόμου. Το πρόγραμμα διόρθωσης της στάσης μπορεί να ακολουθείται παράλληλα με οποιονδήποτε άλλον προπονητικό στόχο έχει ο ασκούμενος.

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα; Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα άσκησης, τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να φαίνονται στις πρώτες 6-8 εβδομάδες, ανάλογα το επίπεδο και την ηλικία του ατόμου. Όπως και όλοι οι άλλοι προπονητικοί στόχοι, απαιτεί χρόνο, επιμονή και συντήρηση. Το αποτέλεσμα όμως θα δικαιώσει, γιατί καλύτερη στάση σημαίνει καλύτερη ποιότητα ζωής

Add Your Comment