Βελτίωση των γλουτών

Η εικόνα των γλουτών απασχολεί κάθε γυναίκα που νοιάζεται για τη βελτίωση του σώματός της. Σε πρώτο στάδιο το μέγεθος, το σχήμα και η μυϊκή μάζα των γλουτών εξαρτώνται από το DNA και από τον γενικό τρόπο ζωής.

Με την προπόνηση όλα αυτά αλλάζουν και ο μοναδικός περιοριστικός παράγοντας είναι το “ταβάνι” των γενετικών προδιαγραφών. Όλοι έχουν ένα “γενετικό ταβάνι” αλλά φυσικά το ταβάνι αυτό πιθανόν να το έχει φτάσει ο Usain Bolt. Ο μέσος αθλητής γυμναστηρίου είναι πολύ μακρυά από αυτό.

 

Στην παρακάτω φωτογραφία οι κοπέλες έχουν δύο βασικές διαφορές.

1) Η αριστερή δεν έχει πατήσει ποτέ στο γυμναστήριο

2) Έχουν διαφορετική οσφυοϊερά γωνία

 

@ Πως μπορεί μια κοπέλα να πετύχει transformation ;

 

Πρώτον, προπόνηση υπερτροφίας. Χρειάζεται να ρυθμιστούν σωστά η ποσότητα και η ένταση της προπόνησης, καθώς και η συχνότητα που γυμνάζεται το σημείο.

 

Δεύτερον, διατροφή με συγκεκριμένη ποσότητα πρωτεΐνης – υδατάνθρακα, ώστε να δωθούν στο σώμα τα απαραίτητα δομικά υλικά για να χτίσει.

 

Τρίτο και σημαντικότερο, βελτίωση της οσφυοϊεράς γωνιας. Το ποσό “πεταχτοί” είναι οι γλουτοί καθορίζεται από την ελαστικότητα των μυών του ισχίου. Αν δεν υπάρχει ελαστικότητα στους οπίσθιους μηριαίους και στους κοιλιακούς οι γλουτοί θα κοιτάνε για πάντα .. κάτω.

 

Οι περισσότεροι από τους εντυπωσιακούς γλουτούς που βλέπουμε στο δρόμο και στις φωτογραφίες έχουν μια κοινή συνισταμένη, την φυσιολογική – ή την αυξημένη – λόρδωση στη μέση (οσφυϊκή μοίρα). Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται εξειδικευμένη δουλειά στην ελαστικότητα και στην ενδυνάμωση των μυών γύρω από τους γλουτούς – και ΟΧΙ στους γλουτούς.

 

Φυσικά αυτή τη δουλειά μην περιμένει κανείς να την κάνει στα ομαδικά προγράμματα.

Add Your Comment